Huiswerkbegeleiding

Het maken van huiswerk komt dagelijks terug en kan leiden tot veel stress en onrust in de huiselijke situatie. Om rust te creëren begeleid ik leerlingen van het voortgezet onderwijs bij het maken van planningen, het maken van het huiswerk en het planmatig leren van proefwerken.

Huiswerkbegeleiding onder verantwoordelijkheid van een remedial teacher heeft een bijzonder voordeel. Niet alleen zie ik erop toe dat de leerling het huiswerk maakt en leert, maar ook kan ik de oorzaak van de leerproblemen aanpakken. We bekijken samen hoe het komt dat het leren moeizaam gaat waarna we samen net zo lang zoeken tot er een manier gevonden is, die het leren voor de leerling vergemakkelijkt.

Bij huiswerkbegeleiding besteden leerlingen vooral aandacht aan de vakken waarmee zij moeite hebben, maar als er tijd genoeg is kan de leerling ook aan de andere vakken aandacht besteden. Hierover maken we vooraf individuele afspraken.

In een kleine groep wordt in een huiselijke sfeer minimaal twee keer per week twee uur gewerkt. Ieder heeft een eigen plekje om te werken. Er zijn computers om op te oefenen en om werkstukken op te maken.

Voor huiswerkbegeleiding maakt u afspraken voor minimaal twee maanden. Zo kan uw kind op verschillende momenten in het jaar beginnen en ook stoppen.

Van A dvies naar A anpak

Van B egrip naar B egeleiding

Van C onsultatie naar C oaching